40 λεπτά
5 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά
1 κιλό σουπιές
8 κρεμμυδάκια φρέσκα
300γρ. κονκασέ ντομάτα
λίγο ελαιόλαδο
150ml ούζο
1 ποτήρι λευκό κρασί
750γρ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίξε λίγο λάδι στον πάτο της και άστο να κάψει.
Παράλληλα, καθάρισε τις σουπιές σου- αν δεν τις έχεις πάρει ήδη καθαρισμένες- και κόψτες σε κομματάκια.
Αφού κάψει το λάδι ρίξε μέσα τις σουπιές και μαγείρεψε τες για 4 λεπτάκια.
Έπειτα πρόσθεσε το λευκό κρασί- περίπου ένα ποτηράκι- τη ντομάτα κονκασέ και το ούζο.
Πρόσθεσε νερό να σκεπαστούν οι σουπιές και σιγόβρασε για 20 λεπτά.