Μπορεί να συνοδέψει τα περισσότερα κυρίως γεύματά σας και είναι από τις πιο πλούσιες, σε υδατάνθρακα, τροφές που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας για να έχει την απαιτούμενη ενέργεια.
Για να πετύχετε έναν εξαιρετικά νόστιμο και συναγώνιστο πουρέ θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
1. Επιλέξτε τις κατάλληλες πατάτες
Χρησιμοποιήστε πατάτες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, έτσι ώστε να μετατραπούν εύκολα σε κρεμώση πουρέ.
2. Ξεκινήστε με κρύο νερό
Σκεπάστε τις πατάτες με κρύο νερό σε μία κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας αντί να ρίξετε βραστό νερό σε αυτές.
3. Αλατίστε το νερό
Οι πατάτες απορροφούν νερό και αλάτι όταν μαγειρεύονται, πράγμα που σημαίνει ότι αν προσθέσετε αλάτι στο νερό, θα πάρουν τη νοστιμιά που τους αρμόζει.
4. Στραγγίξτε καλά
5. Μην προσθέτετε βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο
Αφήστε το βούτυρό σας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού το βάλετε να λιώσει πάνω από τις φρεσκοβρασμένες πατάτες σας
Θα πρέπει επίσης να αφήσετε και το γάλα και την κρέμα γάλακτος να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου προτού τα προσθέσετε, αν θέλετε να προσδώσετε μια πιο πλούσια γεύση στον πουρέ σας.
6. Μην «ανακατέψτε» τον πουρέ υπερβολικά
Όταν μαγειρεύετε πατάτες, οι κόκκοι του αμύλου διογκώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ευαίσθητοι.
Αν ασχοληθείτε πολύ ώρα με την πολτοποίηση της πατάτας ή το κάνετε πολύ δυνατά, μπορεί να απελευθερωθεί το άμυλο και γι’ αυτό μερικές φορές μπορεί να καταλήξει να γίνει πολύ κολλώδες.