Είναι μια καινούργια υπερτροφή, η οποία ήρθε πριν λίγα χρόνια παό την Κορέα, αλλά παράγεται και στη χώρα μας.
Όσο για τη γεύση του είναι πλούσια κι έχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα βελτιωμένη version του κλασσικού λευκού σκόρδου.
Η S-allylcysteine, που αποτελεί το κύριο συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο της κυστεΐνης, βρίσκεται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο και βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης καθώς και στην πρόληψη του καρκίνου, ενώ παράλληλα, προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις.
Πέρα από αυτό βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ έχει αντιμικροβιακές, αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιασικές ιδιότητες του, αλλά συμβάλλει και στη μείωση των συμπτωμάτων του Αλτσχάιμερ.
Εξωτερικά το μαύρο σκόρδο διατηρεί τα λευκά φύλλα του κλασσικού σκόρδου και μόνο όταν το ξεφλουδιστεί αποκαλύπτεται το μαύρο του χρώμα.
Είναι αποτέλεσμα ζύμωσης του λευκού σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλά επίπεδα υγρασίας για περίπου 1 μήνα.
Στη συνέχεια, το σκόρδο αφήνεται να οξειδωθεί σε ειδικό δωμάτιο για 45 ημέρες. Δεν προστίθεται κανένα χημικό στοιχείο ή συντηρητικό, καθώς είναι απόλυτα φυσικό προϊόν.
Η γεύση του διαφέρει από αυτή του γνωστού μας λευκού σκόρδου, καθώς έχει αυτή ενός αποξηραμένου φρούτου με υφή τσίχλας.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, σάλτσες και σε πολλά άλλα φαγητά ενώ συνδυάζεται μοναδικά και με σοκολάτα!
Αξίζει μια δοκιμή για να πειστούμε για τη χρησιμότητά του στην υγεία του οργανισμού μας.