Στη μάχη του εμβολίου και ο Ερντογάν
Από σήμερα… μπαίνει στην εμπροσθοφυλακή της έρευνας

Η Τουρκία μαθαίνει γρήγορα. Δεν πέρασαν λίγα 24-ωρα από τη στιγμή που ανακοίνωσε το πρώτο της κρούσμα, τώρα σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ φιλοδοξεί να μπει μπροστά στην έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού!

Ο Τούρκος υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας Μουσταφά Βάρνακ είπε: «Χρηματοδοτούμε και συντονίζουμε τις μελέτες μέσω του TÜBİTAK (του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας), Τα πανεπιστήμια και η ερευνητική μας υποδομή ξεκίνησαν μια πιο εστιασμένη και εντατική μετατόπιση στον τομέα της ανάπτυξης εμβολίων και την καταπολέμηση αυτού του ιού από τον Ιανουάριο», όταν ο κοροναϊός έφθασε στην παγκόσμια σκηνή, πρόσθεσε.

Βέβαια τον Ιανουάριο δεν είχε ακόμα φτάσει ο κορονοϊός στην Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα του τουρκικού κράτους!

Η τουρκική κυβέρνηση επαίρεται ότι οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού, προέρχονται από πολίτες που επισκέφτηκαν ξένες χώρες. Οι αρχές ανέφεραν τον πρώτο θάνατο στη χώρα από κοροναϊό στα τέλη Μαρτίου, αφού είχε προκαλέσει διεθνή απορία και σκωπτικά σχόλια για την καθυστέρηση της στον εντοπισμό κρουσμάτων.

Τώρα θέλει να είναι από τις πρώτες που θα ανακοινώσει θετικά νέα για το εμβόλιο. Όλα είναι πιθανά στη χώρα του Ερντογάν.