Παγκόσμια Ημέρα Άνδρα
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο Sigmund Freud διατύπωσε κάποτε τη μοναδική ερώτηση, για την οποία δεν βρήκε ποτέ απάντηση, «Τι είναι αυτό που, αλήθεια, θέλουν οι γυναίκες;». Πιθανότατα δεν είχε συνυπολογίσει ότι πολλές γυναίκες έχουν την ίδια ακριβώς απορία για τον ανδρικό πληθυσμό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άνδρα, συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα στοιχεία που αγνοούσαμε για το ανδρικό φύλο και ίσως βοηθήσουν στην επίλυση του αιώνιου ερωτήματος!

Σήμερα, σε περισσότερες από 70 χώρες του πλανήτη γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου του 1999 σε νησιά της Καραϊβικής με σκοπό την υπενθύμιση της συνεισφοράς του άντρα στον ανθρώπινο πολιτισμό. Ας δούμε όμως, μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία, που συλλέξαμε για τους άνδρες που σήμερα έχουν την τιμητική τους. 

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ο πλούτος και η ομορφιά μιας γυναίκας μπορεί να βλάψουν τον εγωισμό ενός άντρα, ο οποίος θέλει σχεδόν πάντα να φαίνεται ανώτερος της συντρόφου του. Μάλιστα, μπορεί ο πλούτος και η ομορφιά μιας γυναίκας να «κομπλάρουν» έναν άντρα, αλλά σίγουρα οι άντρες έλκονται από τις δυναμικές γυναίκες. Ένα ακόμη στοιχείο, που προκαλεί ενδιαφέρον, σύμφωνα με έρευνα, είναι ότι μια γυναίκα μπορεί να προβλέψει με πόσες γυναίκες έχει κοιμηθεί ο άντρας της από το πόσο αστείος είναι. 

Περνώντας σε επόμενη επιστημονική διαπίστωση, πέρα από το γυναικείο φύλο, πολλές φορές, και το ανδρικό, προσποιείται την ευχαρίστηση και τον οργασμό στο κρεβάτι ενώ συνολικά ο μέσος άντρας έχει 14 ερωμένες στη ζωή του, τη στιγμή που οι ερωτικοί σύντροφοι για τις γυναίκες δεν ξεπερνούν τους 7.

Μετά τη συνεύρεση των δύο φύλων, η εγκεφαλική δραστηριότητα του ανδρικού φύλου τους οδηγεί σε ύπνο μέσω της ωκυτοκίνης! Εάν έχετε περιέργεια να καταλάβετε γιατί σχεδόν κανένας άντρας δεν φιλάει την κοπέλα του μετά το κρεβάτι, η απάντηση βρίσκεται πίσω από την έκκριση της ορμόνης, που ονομάζεται προλακτίνη.

Περνώντας σε μια ακόμη επιστημονική διαπίστωση, το ανδρικό φύλο είναι πιο επιρρεπές στη βία εναντίον των γυναικών. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2007, το 75% των εγκληματιών ήταν άντρες ενώ μόνο το 20%, γυναίκες. Ωστόσο, ξέρουμε πως κανένας αληθινός άντρας δεν πρέπει να μάχεται απέναντι σε μια γυναίκα.

Και, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, οι άντρες βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολη την προσέγγιση των γυναικών. Περιμένουν ένα χαμόγελο ή ένα σημάδι διαθεσιμότητας, που θα καταφέρει να τους ξεκλειδώσει, προκειμένου να βρουν τα θάρρος να σας μιλήσουν. Με λίγα λόγια, βοηθήστε τους για να σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε το ενδιαφέρον τους. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν καταφέρουν να σας πλησιάσουν εξαιτίας μιας αμυντικής σας συμπεριφοράς, να είστε βέβαιες πως δεν πρόκειται να υπεραναλύσουν τα αίτια της στάσης σας, όπως θα κάναμε πιθανότατα εμείς, σε μια αντίστοιχη περίπτωση!