13033: Οι κωδικοί μετακίνησης
Τι μήνυμα στέλνουμε;

Στις ώρες όπου επιτρέπονται οι μετακινήσεις η κυκλοφορία γίνεται με δύο τρόπυς: είτε με βεβαίωση μετακίνησης, είτε με SMS στο 13033. 
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. (ισχύει και μετά τις 21:00)
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. 
5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Πώς γίνεται η μετακίνηση σε κομμωτήρια, πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους

Βάσει των νέων μέτρων μετακίνησης η επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο ή πάρκο γίνεται με  SMS 6 στο 13033, όμως μόνο εντός του οικείου δήμου και χωρίς τη χρήση οχήματος για τη μετακίνηση, έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων

Η μετακίνηση σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης γίνεται με αποστολή κωδικού 6 με SMS στο 13033. Να σημειωθεί ότι θα πρέπει να έχει κλειστεί ραντεβού στο κομμωτήριο/κέντρο περιποίησης άκρων. 

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ δεν αλλάζει κάτι στις μετακινήσεις παρά μόνο στα ωράρια λειτουργίας τους. Η μετακίνηση των πολιτών εξακολουθεί να γίνεται με κωδικό 2, αλλά μόνο για καταστήματα εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Σε ό,τι αφορά το ψάρεμα (ερασιτεχνική αλιεία) είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους η μετακίνηση γίνεται με SMS 6 στο 13033 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.