Τα προφιτερόλ που έχουν κάνει πάταγο

Το πρώτο κατάστημα Choureal στη Θεσσαλονίνη ξεκίνησε από την ιδέα ενός νεαρού χημικού, του Μάιλς Αναστάσιου Σκλήρη.

Ήθελε να φτιάξει ένα μαγαζί στο οποίο οι πελάτες θα δημιουργούσαν το προφιτερόλ, όπως εκείνοι θα ήθελαν.

Η ιδέα υλοποιήθηκε και βρήκε μεγάλη απήχηση. Τα προφιτερόλ φτιάχνονται à la minute -o πελάτης είναι παρών καθ’όλη την διάρκεια την προετοιμασίας.

Το γλυκό είναι πάντα ολόφρεσκο -με τα ποιοτικότερα υλικά- και ανταποκρίνεται σε κάθε γευσική επιθυμία.

Το concept του Choureal έχει αποσπάσει βραβεία και έχει κερδίσει πιστούς φίλους: πλέον έφτασε και στην Αθήνα, σε μια μικρή γωνία στην Ερμού και Διομείας.

 

 

Πέρα από τα προφιτερόλ, μπορείτε να δοκιμάσετε και μερικές ακόμα λιχουδιές, όπως φρέσκα εκλέρ.

Το concept είναι απλό: το προφιτερόλ φτιάχνεται «à la minute» μπροστά στον πελάτη, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχει και αυτός στη δημιουργία. Αυτό βέβαια σημαίνει πως το γλυκό είναι πάντοτε φρέσκο και εξατομικευμένο, σύμφωνα με την επιθυμία του. Άλλωστε τα ευωδιαστά σουδάκια είναι φρεσκοψημένα, μιας και βγαίνουν από το φούρνο κάθε μία ώρα. Με την παραγγελία, γεμίζονται είτε με βελούδινη κρέμα πατισερί με βανίλια Μαδαγασκάρης, είτε με φρέσκο χειροποίητο παγωτό.

 

 

Η τελετουργία της δημιουργίας συνεχίζεται με την επιλογή της υψηλής ποιότητας σοκολάτας -έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε εννέα είδη- και ολοκληρώνεται με την επιλογή της γαρνιτούρας (αμύγδαλο, φουντούκι, φρέσκα φρούτα, κόκκινο πιπέρι, σαντιγί κτλ). Έτσι μπορεί να δοκιμάσει κάποιος το μικρό έργο τέχνης του ολόφρεσκο, με τα ποιοτικότερα υλικά και στους γευστικούς τόνους που προτιμά: με σοκολάτα γάλακτος, μπίτερ, λευκή, πραλίνα, καραμέλα.

 Αν δεν μπορείτε να διαλέξετε, εμείς σας προτείνουμε τον γαλλικό τρόπο, με βανίλια Μαδαγασκάρης και παγωτό με ανθόγαλα για γέμιση στο σου και από πάνω ζεστή λιωμένη σοκολάτα.

 

 

Πέρα από τα προφιτερόλ που είναι σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε και μερικές ακόμα συγγενείς λιχουδιές, όπως φρεσκότατα εκλέρ, που πέραν των κλασσικών γεύσεων, προσφέρονται σε πληθώρα γευστικών συνδυασμών ανάλογα με την εποχή, (φιστίκι, μόκα και λεμόνι). Επίσης θα βρείτε και το Paris-Brest που πήρε το όνομά του από τη σιδηροδρομική γραμμή Παρίσι-Βρέστη, γιατί το δημιούργησε ένα ζαχαροπλαστείο του σταθμού.

Είχε μάλιστα τόσο μεγάλη επιτυχία που πλήθη ταξιδιωτών συνέρρεαν για να δοκιμάσουν το συγκεκριμένο γλυκό. Φτιάχνεται από τη ζύμη του σου και στο Choureal σερβίρεται με γέμιση από βελούδινη κρέμα πατισερί, σοκολάτα, ή φυστικοβούτυρο.

Ερμού 18 & Διομείας 2, Σύνταγμα,  2103317883