55 λεπτά
6 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Apple Scrumble
Υλικά

1.200γρ. μήλα Γκόλντεν καθαρισμένα, σε κύβους

4 κουτ. σούπας χυμό μήλου

200γρ. αλεύρι

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

50γρ. βούτυρο κρύο

125γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή

170γρ. ξινή κρέμα (sour cream)*

1 αβγό χτυπημένο

50γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

Σιγοβράζετε τα μήλα με τον χυμό μήλου για 4-5 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC βαθμούς (ή 160οC βαθμούς με αέρα).

Βάζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ και τα τρίβετε μαζί με το κρύο βούτυρο με τις άκρες των δαχτύλων σας, μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε 75γρ. από τη ζάχαρη, την ξινή κρέμα και το αβγό και ανακατεύετε.

Απλώνετε τα μήλα με τον χυμό τους σε πυρίμαχο σκεύος. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βάζετε τη ζύμη πάνω στα μήλα. Ανακατεύετε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα χοντροσπασμένα φουντούκια και πασπαλίζετε το γλυκό.

Ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Αφήνετε τη «μηλόπιτα» να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε.