60'
3 - 5 βάζα ανάλογα το μέγεθος
Μέτρια δυσκολία
Υλικά
8 - 10 κόκκινα κρεμμύδια
1 πιπεριά τσίλι
2-3 φύλλα δάφνης
250 ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο
200 gr καστανή ζάχαρη
150 ml βαλσαμικό ξύδι
Εκτέλεση
To chutney είναι μια μορφή αλμυρής μαρμελάδας που ταιριάζει τέλεια με κρέας και κίτρινα τυριά.
Κόβουμε σε λωρίδες τα κόκκινα κρεμμύδια και την πιπεριά τσίλι. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κομμένα κρεμμύδια με την τσίλι πιπεριά και τα φύλλα δάφνης μέχρι να σκουρύνουν σε χρώμα. Μόλις τα κρεμμύδια έχουν ένα σκούρο καστανό χρώμα, προσθέτουμε στο τηγάνι την καστανή ζάχαρη και το βαλσαμικό ξύδι και τα αφήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να αποκτήσουν μια κολλώδη υφή Τα φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα και έχουν διάρκεια ζωής περίπου ένα με 2 μήνες.