30'
6
Μέτρια δυσκολία
Υλικά
1,5 κιλό ώριμες ντομάτες
2 αγγούρια
3 πράσινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
10 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 φέτες χθεσινό ψωμί
1/2 κ.κ. μπούκοβο ή τσίλι
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε το ένα αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι και τις πιπεριες. Σε μια σουπιέρα αναμειγνύουμε τον ντοματοπολτό, το αγγούρι, τις πιπεριές, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου, το μπούκοβο και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε. Προσθέτουμε 1 λίτρο κρύο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο δύο ώρες.
Μία ώρα πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο
Η μερίδα έχει 200 θερμίδες!