15 - 20 λεπτά
15 - 20 κομμάτια
Εύκολη
Υλικά

300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κορν φλάουρ
400 ml γάλα καρύδας
250 ml νερό
Φιστίκια, καρύδια ή αμύγδαλα για το σερβίρισμα
Τρόπος παρασκευής
 

Εκτέλεση

Κρατάμε  3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Βάζουμε την υπόλοιπη σε κατσαρόλα με λίγο νερό, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει ένα βαθύ καστανό χρώμα και να γίνει καραμέλα.

Εν τω μεταξύ, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το γάλα καρύδας, προσθέτουμε το μείγμα στην καραμέλα μόλις πάρει χρώμα , αλλά πριν καεί, ανακατεύοντας συνεχώς. Στην αρχή θα μείνουν κομμάτια καραμέλας αλλά γρήγορα θα διαλυθεί.

Ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί , πασπαλίζουμε τον χαλβά με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήνουμε- σε προθερμασμένο  γκριλ στο μάξιμουμ- για 5-6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.

Τον αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε ρόμβους. Σερβίρουμε  με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.