40 λεπτά
4-5 μερίδες
Εύκολη
Κατάγιεφ
Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι ξηρή μαγιά
Μια πρέζα αλάτι
2 ½ φλιτζάνια χλιαρό νερό
¼ του φλιτζανιού τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
Μέλι για το σερβίρισμα
Για την κρέμα: 1 κουταλιά σιμιγδάλι
1,5 κουταλιά άνθος αραβοσίτου
1 φλιτζάνι γάλα
1 βανίλια
2 κουταλιές τυρί μασκαρπόνε

 

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά, αλεύρι, σιμιγδάλι, ζάχαρη, baking powder, μαγιά και αλάτι
Προσθέτομε το χλιαρό νερό αναμειγνύοντας απαλά να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί και να δουλέψει η μαγιά για 30 λεπτά
Στο μεταξύ σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με το άνθος αραβοσίτου και λιώνουμε σε ¼ του φλιτζανιού γάλα για την κρέμα
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη βανίλια και προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς να πήξει και να κάνει φουσκάλες.
Προσθέτουμε το τυρί στην κρέμα όσο είναι ζεστή και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Βάζουμε λίγη λιπαρή ουσία (βούτυρο ή σπορέλαιο) σε αντικολλητικό σκεύος. Αφού κάψει καλά, ρίχνουμε μια ποσότητα (περίπου δυο κουταλιές) από τον χυλό και αφήνουμε να απλωθεί
Ψήνουμε ώσπου η τηγανίτα να βγάζει φουσκάλες και να φαίνεται υγρό σημείο στο επάνω μέρος. Μην γυρίσετε την τηγανίτα από την άλλη
Συνεχίστε με όλο το μείγμα, σκεπάζοντας τις ψημένες τηγανίτες ώστε να μην στεγνώσουν.
Βάζουμε ένα κουταλάκι από την κρέμα στο κέντρο της τηγανίτας και πιέζουμε τις άκρες στα δύο τρίτα της πίτας, ώστε να κλείσει σαν χωνάκι και βυθίζουμε την ανοιχτή του άκρη στο μπολ με τα φιστίκια Αιγίνης
Στρώνουμε σε πιατέλα σαν λουλούδι και σερβίρουμε με επιπλέον μέλι αν το επιθυμούμε. Κρατάμε τα γλυκά σκεπασμένα πριν τα σερβίρουμε