60 λεπά
10 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μαγειρκή σόδα

1 κ.γ. κανέλα

1 πορτοκάλι, ξύσμα

1 πορτοκάλι, χυμό

200 γρ. βούτυρο 

200 γρ. καστανή ζάχαρη

2 αυγά, χτυπημένα

3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια

130 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και τις σταγόνες σοκολάτας.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και την μπανάνα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Ανακατεύουμε το  μείγμα της μπανάνας με το μείγμα αλευριού.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι, που έχουμε ετοιμάσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα στην επιφάνεια.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ για 10 λεπτά μέσα στο ταψάκι

Ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα.