40 λεπτά
8-10 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

600 γρ. φρέσκα κεράσια (αφού πρώτα βγάλετε τα κουκούτσια)

2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

4 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

3/4 φλιτζάνια (100 γρ.) αλεύρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλυτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη

1/2 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου

1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Και λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα της κερασόπιτας

Εκτέλεση

Αρχικά, τοποθετείτε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι) σ’ένα πυρέξ, αφού προηγουμένως το έχει αλείψει με βούτυρο και ρίξετε λίγη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

Ύστερα, περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα κεράσια.

Ψήνετε την κερασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40- 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στο τέλος ρίχνετε από πάνω την ζάχαρη άχνη.