40 λεπτά
20 -25 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (άλεσε στο μούλτι αμύγδαλο)

2 φλιτζάνια τριμμένη ινδική καρύδα

4 κ.σ. βούτυρο καρύδας

 2 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Μία πρέζα αλάτι

Λίγο νερό, εάν χρειαστεί

Μία πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

20 ωμά λευκά αμύγδαλα

Επιπλέον τριμμένη ινδική καρύδα για την επικάλυψη

 

Εκτέλεση

Εάν το βούτυρο καρύδας είναι σε στέρεα μορφή λόγω χαμηλής θερμοκρασίας, λιώσε το σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Προσοχή να μην το κάψεις, θέλουμε απλά να λιώσει. Βάλε όλα τα υλικά, εκτός από τα ολόκληρα αμύγδαλα, σε έναν πολυκόφτη και χτύπησέ τα μέχρι να ενωθούν όλα σε μία ζύμη.

Εάν βλέπεις ότι δεν ενώνονται τα υλικά, πρόσθεσε 1 κ.γ. νερό και ξαναχτύπησε. Συνέχισε να προσθέτεις 1 κ.γ. νερό τη φορά μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μία ζύμη.

Σχημάτισε 20-25 μπουκίτσες προσθέτοντας 1 ωμό αμύγδαλο στο κέντρο κάθε μπουκιάς.

Βάλε τριμμένη καρύδα σε ένα πιατάκι και βουτήξτε εκεί τους κουραμπιέδες έναν έναν ώστε να έχουν μία λευκή επικάλυψη.

Φύλαξε στο ψυγείο.