50 λεπτά
60 κουλούρια
Εύκολη
Μουστοκούλουρα
Υλικά

500 ml μούστο

500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο

250 γραμ. ζάχαρη

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής

1½ κ.γλ. κανέλα σκόνη

1½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη

1/2 φλ. κονιάκ

όσο πάρει (γύρω στο 1½ κιλό) αλεύρι για όλες χρήσεις

Εκτέλεση

Για τα τραγανά μουστοκούλουρα ρίχνουμε πρώτα σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ. Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν. Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μούστο με την εύκολη συνταγή που σας έχω εδώ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.

Ψήνουμε τα κουλουράκια στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.