1 κιλό μπρόκολο
150γρ. βούτυρο λιωμένο
2κγ. ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό από ένα πορτοκάλι
500ml. κρέμα γάλακτος light
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο στον αέρα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και τοποθετούμε τα 2/3 από το μπρόκολο , που το έχουμε κόψει σε μακρόστενες φέτες, χωρίς το κοτσάνι του και ρίχνουμε το βούτυρο να πάει παντού, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο 1/3 από το μπρόκολο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Μόλις μαλακώσει τελείως το μπρόκολο στην κατσαρόλα το αδειάζουμε σε δόσεις στο multi μέχρι να διαλυθεί, όχι όμως τελείως.
Αφού ψηθεί καλά το μπρόκολο που έχουμε στο φούρνο το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, περιχύνουμε από πάνω τη κρέμα και σερβίρουμε ζεστά.