5 λεπτά
1 πιάτο
Εύκολη
Υλικά

1 παξιμάδι κριθαρένιο στρογγυλό
1 ντομάτα μέτρια και ώριμη
ελαιόλαδο
ξίδι
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ξινομυζήθρα
λίγο κρίταμο
λίγη κάππαρη και καππαρόφυλλα
ελιές
αλάτι

 

Εκτέλεση

Τρίβετε την ντομάτα στον τρίφτη, την αλατίζετε, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, ελάχιστο ξίδι κι ανακατεύετε. 

Βάζετε το παξιμάδι σε ένα πιάτο και προσθέτετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Πάνω από την ντομάτα τοποθετείτε την ξυνομυζήθρα και τελειώνετε με το κρίταμο. 

Τελειώνετε διακοσμώντας το πιάτο με κάππαρη, καππαρόφυλλα και ελιές, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.