55 λεπτά
8-10 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

3 μεγάλα γλυκά καρότα, βρασμένα για 30 λεπτά και λιωμένα στο μπλέντερ
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ.γλυκού κανέλα
4 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
λιωμένο βούτυρο για το ταψί

Υλικά για το σιρόπι:
900 ml νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 στρογγυλές φέτες λεμονιού

Υλικά για την κρέμα:
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου)
250 gr τυρί κρέμα (μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθ.Κελσίου. Βουτυρώνουμε ταψί 26 εκ.διαμέτρου.
Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ αλεύρι και μπέικιν, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη να γίνουν μια ανοιχτόχρωμη αφράτη κρέμα.

Αδειάζουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με το αλεύρι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτουμε τον κρύο πουρέ καρότου με λίγη κανέλα ακόμη κι ανακατεύουμε λίγο. Τέλος ψήνουμε για 40 λεπτά.

Παρασκευή σιροπιού:
Βάζουμε τα υλικά μέχρι να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε ελαφρώς και βράζουμε για δέκα λεπτά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό προς κρύο.
 Βγάζουμε το ραβανί το αφήνουμε 3-4 λεπτά και το περιχύνουμε.

Παρασκευή κρέμας:
Βάζουμε σε μπολ μαργαρίνη, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε να κρεμόσουν καλά. Λίγη λίγη ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κρύο γλυκό. Προσοχή, καλύτερα χρησιμοποιείστε το σύρμα για τ'αβγά ή σπάτουλα γιατί το μίξερ είναι ρίσκο, αν παραχτυπήσετε το τυρί θα κόψει και θα γίνει μικρά σβολάκια...

Η διακόσμηση βρίσκεται στο χέρι σας! Mε καρύδα, τριμμένα καρότα, πορτοκάλι, αμύγδαλα , κανέλλα και μπισκότα , κρέμα σαντιγύ, κρέμα βουτύρου κ.λ.π.!  
Την τούρτα εμπνεύστηκα από το κατοικίδιό μας που λατρεύει τα καρότα και γιορτάζουμε παρέα τα γενέθλιά μας αφού συμπτωματικά γεννηθήκαμε τον ίδιο μήνα.