55 λεπτά
10-12 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

400 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
600 γρ. νερό
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90 γρ. ελαιόλαδο
65 γρ. κακάο, σε σκόνη
1 κ.γ. ξίδι (με απαλή γεύση)
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
100 γρ. τριμμένα φουντούκια (στο μούλτι)

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι, το λάδι, το κακάο, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο και λείο μείγμα.

Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε τα τριμμένα φουντούκια και χτυπάμε καλά, μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και τη βάζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.

Το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα.

Έτοιμο! Καλή απόλαυση!