100 γραμ. σπαγγέτι
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 καρότο
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
50 γραμ. κόκκινες φακές
1 φρεσκο κρεμμυδάκι
150 γραμ. πολτός τομάτας σε κουτί
1 κ. σούπας κόλιανδρο
1 κ. σούπας παρμεζάνα σε νιφάδες
Αν σας αρέσει και 1 μικρό τσίλι
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο – και αν μας αρέσει κόβουμε το τσίλι σε ροδέλες, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους.
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε ζεστό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, τις φακές και το τσίλι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας και 100ml νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτούν οι φακές και να εξατμιστεί το νερό.
Κόβουμε μόνο το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε με το κόλιανδρο και ρίχνουμε στη φακή.
Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και βάζουμε επάνω την φακή και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.