35 λεπτά
8-10 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

750 γρ. γιαούρτι 2%
Βάση τάρτας, άψητη, αγοραστή
300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες
2 αυγά
50 γρ. ζάχατη
½ κ.γ. βανίλια
75ml κρέμα γάλακτος
Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ψήνετε τη βάση της τάρτας στους 180°C, ακολουθώντας τη γνωστή μέθοδο με τα φασόλια για το ψήσιμο, για 10 λεπτά. Αφαιρείτε τα φασόλια και ψήνετε για 5 επιπλέον λεπτά. Με αυτό τον τρόπο, απομακρύνετε την υγρασία από τη βάση της τάρτας σας.

Κόβετε τις φράουλες στη μέση και τις τοποθετείτε ομοιόμορφα στη φόρμα της τάρτας.

Αναμειγνύετε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι TOTAL 2% για να παρασκευάσετε την κρέμα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170˚C.

Χύνετε την κρέμα πάνω από τις φράουλες στη φόρμα και ψήνετε για 25 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει ελαφρά και να πήξει η κρέμα.

Μην την παραψήσετε, καθώς πρέπει η τάρτα να είναι σχετικά αφράτη.