1 ώρα και 20 λεπτά
8-10 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

90 γρ. βούτυρο, κρύο σε κομματάκια 

1 κρόκο αυγού 

40 γρ. νερό 

3 γρ. αλάτι 

3 γρ. ζάχαρη 

2 κ.σ. ζάχαρη καστανή για πασπάλισμα 

Υλικά για την κρέμα

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 

200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 

3 κ.σ. μέλι 

Υλικά για την επικάλυψη

3 κ.σ. ζάχαρη καστανή 

100 γρ. καρύδια πεκάν 

250 γρ. δαμάσκηνα 

80 ml κονιάκ

Εκτέλεση

1) Ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να σβολιάσουν.

2) Ρίχνουμε τον κρόκο. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

3) Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και την τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα.

4) Τρυπάμε καλά τον πάτο της τάρτας με πιρούνι και την πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή.

5) Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 190oC στον αέρα, μέχρι να χρυσίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

6) Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Φυλάμε την κρέμα στο ψυγείο.

7) Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε την καστανή ζάχαρη και σοτάρουμε τα δαμάσκηνα SUNSWEET® και τα καρύδια πεκάν, μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.

8) Στήνουμε την τάρτα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην ψημένη ζύμη. Ρίχνουμε το μείγμα με τα δαμάσκηνα πάνω στην κρέμα, μαζί με το σιρόπι τους.