15 - 20 λεπτά
12 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας ξεπαγωμένα ή 12 έτοιμα ταρτάκια
6 κ.σ. κατίκι Δομοκού
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
½ κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
250 γρ. φέτες καπνιστού σολομού
άνηθο και λεμόνι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο.
Εν τω μεταξύ κόβουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας στο μέγεθος από τα φορμάκια τάρτας που έχουμε και τα βάζουμε σ αυτά ή βάζουμε τα έτοιμα και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Ψήνουμε στον φούρνο μας για 5’-6’ μέχρι να χρυσίσουν λίγο , και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε το ξύσμα, το κατίκι και το γιαούρτι πολύ καλά. Γεμίζουμε τα ταρτάκια, τοποθετούμε επάνω από μία φέτα σολομού και γαρνίρουμε με τον άνηθο και μία λεπτή φέτα από το λεμόνι.