12 - 15 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 κιλό τομάτες φρέσκες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου

1 κουταλιά πάπρικα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 αγγούρι

10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

Λίγη ζάχαρη

½ φλιτζανάκι κρασί κόκκινο

½ φλιτζάνι νερό

Λίγο μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις τομάτες και τα κρεμμύδια, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά.

Τρίβουμε το σκόρδο στον ψιλό τρίφτη , το αγγούρι – χωρίς τα σπόρια του- στον χοντρό τρίφτη και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας.

Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε 2 περίπου ώρες στο ψυγείο να παγώσουν.

Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Εάν θέλουμε να την σερβίρουμε αμέσως προσθέτουμε λίγο τριμμένο πάγο.