25 λεπτά
20 τρουφάκια
Εύκολη
Υλικά

1 κούπα καρύδα τριμμένη (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)

2 κ.σ. σμέουρα αποξηραμένα ή κατεψυγμένα

4 κ.σ. λάδι καρύδας 

1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης/σφενδάμου

3 κ.σ. ροδόνερο

100 γρ σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα κακάο (μπορεί να είναι vegan ή χωρίς ζάχαρη)

Εκτέλεση

Λιώνουμε το λάδι καρύδας.

Τοποθετούμε στο blender την καρύδα, το λάδι, τα σμέουρα, τη γλυκαντική ουσία, το ροδόνερο και τα αποξηραμένα ροδοπέταλα, ώστε να αναμειχθούν. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά κολλώδες, προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι καρύδας.

Αφήνουμε το μείγμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για ένα τέταρτο.

Παίρνουμε μικρή ποσότητα με ένα κουτάλι και πλάθουμε απαλά σε μπαλίτσες. 

Τοποθετούμε στο ψυγείο 1-2 ώρες.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι, βουτάμε μια μια τις μπαλίτσες, και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν.