20 λεπτά
12 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 φακελάκι βανίλια

¾ φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. ζάχαρη

4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γέμιση

¾ φλ. βούτυρο ανάλατο

¾ φλ. ζάχαρη άχνη

2 φακελάκια βανίλια

4-5 κουταλιές μαρμελάδα της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση φράουλα)

Για την επικάλυψη

1 ½ κουταλιά ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 180°C.

Λαδώνετε και αλευρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 20 εκ. ή δύο αλουμινένια ταψάκια μίας χρήσης και καλύπτετε τη βάση τους με αντικολλητική λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε ένα - ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

Μετά, βάζετε κουταλιά - κουταλιά το μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να πετύχετε ένα αφράτο κέικ.

Μοιράζετε το μίγμα στα 2 ταψιά και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν.

Για τη γέμιση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε τη βανίλια.

Βάζετε το ένα κέικ στη βάση μίας πιατέλας και απλώνετε από πάνω την κρέμα βουτύρου και τη μαρμελάδα.

Βάζετε από πάνω το δεύτερο κέικ και πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.