Πως να πάτε άνετες διακοπές με το ζωάκι σας όταν πρέπει να ταξιδέψετε αεροπορικώς!

Ήρθε η ώρα για το ταξίδι που ονειρεύεσαι να κάνεις και ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη συντροφιά σου στο ταξίδι πέρα από τον μαλλιαρό φίλο σου.

Ετοιμάζετε τα πράγματα του για να μην του λείψει τίποτα στο ταξίδι σας καθώς είναι η πρώτη φορά που το αγαπήμενο σας τετράποδο θα ταξιδέψει με αεροπλάνο.

Πρέπει όμως να προσέχετε τι να κάνετε για να μην έχει μια δύσκολη πτήση!

Πρώτον και βασικό: Αν μπορείτε να διαλέξετε μια απευθείας πτήση θα ήταν καλύτερα και για τους δυο σας. Δεν θα ταλαιπωρηθείτε με τις αποβιβάσεις και τις επιβιβάσεις. Αν χρειαστεί να αλλάξετε αεροπλάνο διαλέξτε τις πιο σύντομες διαδρομές!

Μην το ταΐσετε περίπου 5-6 ώρες πριν την πτήση. Καλό είναι το ζωάκι σας να μην έχει γεμάτο στομάχι κατά την διάρκεια της πτήσης γιατί μπορεί να κάνει εμετό. Έχετε μαζί σας το αγαπημένο του σνακ αλλά δώστε το του αφού είστε ήδη επάνω στο αεροπλάνο!   

Τρίτον: Το κατοικίδιο σας πρέπει να ταξιδέψει μαζί σας. Μην το βάλετε με στις αποσκευές.  O χώρος των αποσκευών είναι κρύος και τρομαχτικός. Η μεταφορά του εντός της καμπίνας μπορεί να γίνει με το ειδικό κλουβάκι του. Και θα σας έχει κοντά του και θα νιώθει ασφάλεια και εσείς θα έχετε παρέα!

Τέταρτον: Να του μιλάτε συχνά και να παίζετε μαζί του. Βάλτε στο κλουβάκι του το αγαπημένο του παιχνίδι ή το κουβερτάκι του για να νιώθει άνετα και οικεία! Αν είναι ανήσυχο κατά την διάρκεια της πτήσης, μην του δώσετε ηρεμιστικά. Χαιδέψτε το και κάντε το να νιώσει ασφάλεια!