Ο λόγος που πρέπει να τα πετάξετε

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλά στοιχέια που αποδεικνύουν ότι οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά να προκαλούν περισσότερη βλάβη παρά καλό στην υγεία μας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να είναι ακόμα και οι ένοχοι ένοχοι που συμβάλλουν σε σοβαρά προβλήματα όπως είναι η στειρότητα, ο καρκίνος, αλλά και γενετικές ανωμαλίες.

Το επόμενο καλύτερο πράγμα, πραγματικά, είναι να απαλλαγείτε από τις πολλές πιθανές τοξίνες που ενδεχομένως έχετε φέρει άθελά σας στα σπίτια σας.

Αν εκτιμάτε την υγεία σας, εδώ είναι 7 είδη οικιακής χρήσης που μπορεί να θέλετε να αποφύγετε την αγορά ή απλά να πετάξετε έξω!

1. Πλαστικά τάπερ

 

 

Μήπως έχετε παρατηρήσει τι παθαίνουν τα πλαστικά τάπερ μετά το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων; Αρχίζουν να χαλάνε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερώνονται ορισμένες επικίνδυνες χημικές ουσίες που μπορεί αναπόφευκτα να εισέλθουν στα τρόφιμά σας. Πολλά πλαστικά δοχεία τροφίμων περιέχουν "φθαλικές ενώσεις" που μπορούν να δράσουν ως EDC ή χημικά που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές.

Η καλύτερη λύση είανι τα γυάλινα τάπερ.

 

2. Αποσμητικά χώρου

 

 

Ό, τι εισπνεύετε εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματός σας. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα χημικά συστατικά των αποσμητικών σπρέι χώρου, των αρωματικών ουσιών και ακόμη και εκείνων που κοσμούν τα συνθετικά κεριά, καταλήγουν στο ανθρώπινο σώμα. Ένα από τα πιο επικίνδυνα συστατικά που πρέπει να προσέξετε είναι οι φθαλικές ενώσεις που συνδέονται ευρέως με τα προβλήματα αναπαραγωγής.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κεριά που αρωματίζονται με αιθέρια έλαια.

 

3. Αντικολλητικά τηγάνια

 

 

Τα περισσότερα αντικολλητικά τηγάνια τυχαίνει να περιέχουν ίχνη μιας επικίνδυνης χημικής ουσίας που είναι γνωστή ως PFOA ή υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ, που μπορεί να εισέλθει στα γεύματά σας. Οι μελέτες που έγιναν σε εργαστηριακά ζώα καθώς και τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το κοινό έδειξαν ότι υψηλά επίπεδα έκθεσης PFOA θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καρκίνο νεφρών και όρχεων, ηπατική βλάβη, θυρεοειδική νόσο, ελκώδη κολίτιδα, επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακή πίεση. 

Λύση? Χρησιμοποιήστε αντ 'αυτού ανοξείδωτο χάλυβα ή χυτοσίδηρο.

 

4. Αποσημτικά μασχάλης 

 

 

Αρκετά αποσμητικά κατά του ιδρώτα χρησιμοποιούν ουσίες με βάση το αργίλιο μαζί με άλλα χημικά που απορροφούνται αδιαπέραστα στους ιδρωτοποιούς αδένες μας. Επί του παρόντος, υπάρχουν αρκετές μελέτες που διεξάγονται σχετικά με τις πιθανές βλάβες που μπορεί να προκαλέσουν στην υγεία σας, ενώ η σύνδεσή τους με τον καρκίνο του μαστού και ακόμη και τη νόσο του Αλτσχάιμερ  δεν είναι καθόλου τυχαία.

Είναι καλύτερο να επιλέγετε διαθέσιμα στην αγορά φυσικά αποσμητικά σπρέι και μπαστούνια χωρίς συντηρητικά.

 

5. Αντιβακτηριδιακά σαπούνια

 

 

Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία για να υποστηριχθούν οι ισχυρισμοί ότι τα εμπορικά διαθέσιμα αντιβακτηριακά σαπούνια είναι ανώτερα από τα απλά νερά και τα κανονικά σαπούνια από την άποψη της πρόληψης των ασθενειών. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα αντιβακτηριακά σαπούνια περιέχουν «triclosan», πράγμα που είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνο για την παραγωγή βακτηρίων ακόμη πιο ανθεκτικών στα αντιβιοτικά.

Επιλέξτε το καθαρό νερό και το σαπούνι της παλιάς διαχρονικής σχολής, παρακαλώ!

 

6. Καθαριστικά σπιτιού

 

 

Τα πιο επικίνδυνα προϊόντα καθαρισμού είναι τα διαβρωτικά καθαριστικά φούρνου καθώς και εκείνα τα απολυμαντικά γαι τη λεκάνη της τουαλέτας. Συνήθως περιέχουν αμμωνία και χλώριο, τα οποία ερεθίζουν τα μάτια, τη μύτη, τον λαιμό και τους πνεύμονες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ασθενείς με άσθμα και εκείνοι που πάσχουν από αλλεργίες συνήθως τους αποφεύγουν. Υπάρχουν επίσης αναφορές χημικών ουσιών χαμηλής τοξικότητας όπως η διαιθανολαμίνη (DEA) και η τριαιθανολαμίνη (ΤΕΑ), οι οποίες όμως συνδεόνται με την ανδρική υπογονιμότητα και τον καρκίνο (20).

Προφανώς, μπορεί να μην είναι δυνατόν να πετάξετε αμέσως όλα τα παραπάνω στοιχεία από το σπίτι σας. Ωστόσο, μια πιο πρακτική εναλλακτική λύση θα ήταν να προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε κάθε στοιχείο με πιο ασφαλή είδη οικιακής χρήσης.

Ακόμα και ένα μικρό βήμα για την ελαχιστοποίηση της χημικής έκθεσής σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.