Κορονοϊός: Πως πλένουμε σωστά τα ρούχα;
Οι οδηγίες που δίνονται στην Αγγλία

Όσοι βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση, επειδή οι ίδιοι ή οι αγαπημένοι τους έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών, για να αποφευχθεί η διασπορά του.

Εκτός από το τακτικό καθάρισμα των αντικειμένων και των επιφανειών που αγγίζουμε, πρέπει επίσης όπως είναι φυσικό, να πλένουμε και τα βρώμικα ρούχα μας.

Με τους Βρετανούς να βρίσκονται πλέον κι αυτοί σε καραντίνα, η κυβέρνηση και το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας, συμβουλεύει τους πολίτες για το πώς πρέπει να βάζουν μπουγάδα. Όπως λένε, πρέπει να προσέχουν για το πώς θα χειριστούν τα άπλυτα, καθώς υπάρχει ένας πολύ σημαντικός κανόνας που δεν πρέπει να αγνοήσουν.

Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να αποφύγουν οπωσδήποτε να κάνουν, είναι να μην τινάζουν τα άπλυτά τους, για να ελαχιστοποιήσουν έτσι τη δυνατότητα διάδοσης του ιού μέσω του αέρα.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS), λέει ότι είναι σημαντικό να πλένουμε τα χέρια μας, αφότου έχουμε ακουμπήσει τα βρώμικα ρούχα μας, και να βεβαιωθούμε ότι δεν αφήνουμε τα άπλυτα στο πλυντήριο, επειδή τα εναπομείναντα μικρόβια μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα.

Επίσης, συμβουλεύουν ότι όλα τα εσώρουχα, οι πετσέτες και τα λευκά είδη, πρέπει να πλένονται στους 60C (140F) ή στους 40C (104F), με ένα απορρυπαντικό με βάση τη χλωρίνη.