Μαξιλάρια ύπνου: Κάθε πότε πρέπει να τα πλένετε;
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Το να αλλάζετε σεντόνια και μαξιλαροθήκες δεν αρκεί για να κοιμάστε σε ένα καθαρό περιβάλλον. Θα πρέπει να τινάζετε το στρώμα, να αερίζετε καθημερινά το υπνοδωμάτιο και να καθαρίζετε τακτικά -ίσως πιο τακτικά από όσο νομίζετε- τα μαξιλάρια στα οποία κοιμάστε.

Αν πλένονται στο πλυντήριο, τοποθετήστε τα δύο-δύο μέσα στον κάδο, σε κάθετη θέση. Μπορείτε, αν περισσεύει χώρος, να προσθέσετε και μερικές πετσέτες ώστε να κάνετε μια πιο ολοκληρωμένη πλύση. 
Σε περίτπωση που είναι παλιά και έχετε αμφιβολίες για την αντοχή τους κατά τη διάρκεια της πλύσης, βάλτε τα μέσα σε μια μαξιλαροθήκη.

Επιλέξτε ένα σύντομο και ήπιο πρόγραμμα (με ήπιο στράγγισμα) στη θερμοκρασία που αναγράφεται πάνω στην ετικέτα τους και η οποία -κανονικά- δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 40 βαθμούς.

Αν πλένονται αποκλειστικά στο χέρι (πράγμα που συνήθως συμβαίνει με όσα περιέχουν αφρώδες υλικό), βυθίστε τα μέσα σε διάλυμα πράσινου σαπουνιού πιέζοντάς τα με τα χέρια σας, ώστε να βραχούν συνολικά. Αφήστε τα να μουλιάσουν για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε πολύ καλά με χλιαρό νερό ρίχνοντας, παράλληλα, μερικές σταγόνες λευκό ξίδι. 

Η ώρα του απλώματος

Όπως και να τα πλύνατε, ο σωστός τρόπος να τα απλώσετε είναι τοποθετώντας τα σε οριζόντια θέση και αφήνοντας τα να στεγνώσουν πολύ καλά (αλλιώς υπάρχει περίπτωση να μυρίζουν).