Για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Οι weighted blankets είναι η νέα μόδα στις κουβέρτες για τον ύπνο που θα θέλεις σίγουρα να ακολουθήσεις και να δοκιμάσεις και εσύ. Σίγουρα τις μέρες που κρυώνεις θα σε κάνουν να ζεσταθείς και να βρεις μια παρηγοριά σε αυτές.

Συνήθως περνάμε την μισή μας ζωή στο κρεβάτι. Δεν υπάρχει λοιπόν απορία γιατί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να βρουν το κατάλληλο κρεβάτι αλλά και τα αξεσουάρ γι' αυτό.

 

Ένα νέο trend είναι οι weighted blankets. Είναι ακριβώς ότι ακούς κουβέρτες που συζίγουν πολλά κιλά, περίπου από 5 έως 13 και είναι γεμάτες μικρά αντικείμενα όπως μπιλίτσες για έξτρα βάρος. Παρά το βάρος τους έχουν φτιαχτεί να προστατευούν την θερμότητα του σώματος και να δροσίζεστε.

Τι κρύβετε πίσω από αυτές;

Πολλοί άνθρωποι τις χρησιμοποιούν για να αποφύγουν το στρες, αλλά και το άγχος και την αυπνία.

Ποια τα οφέλη της για την υγεία;

Οι weighted blankets μιμούνται τον τρόπο του DTP του σύνδρομου βαθιάς πίεσης. Συχνά χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τα παιδιά που έχουν αυτισμό.

Οι έρευνες βρήκαν τα ευρύτερα οφέλη των wheight blankets που εξακολουθούν να αναπτύσσονται. Μια μελέτη το 2011 διαπίστωσε ότι τα αποτελέσματα DTP που δόθηκαν από τις κουβέρτες έδωσαν στους ανθρώπους "τα συναισθήματα της ασφάλειας, της χαλάρωσης και της άνεσης".

Μια μελέτη του 2008 που δημοσιεύτηκε στην Επαγγελματική Θεραπεία στην Ψυχική Υγεία διαπίστωσε ότι με τη χρήση μιας weighted blanket μειώθηκε το άγχος σε περίπου 33% των συμμετεχόντων. Οι κουρτίνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν άτομα με σύνδρομο ανήσυχων ποδιών και πόνο ινομυαλγίας.

Πώς να διαλέξεις την κατάλληλη

Ένας γενικός κανόνας είναι πως πρέπει να διαλέξεις μια με το 5 ή το 10% του βάρους σου. Βρες ένα ύφασμα που θα σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

Ψάξε να είναι από οργανικό βαμβάκι. Οι γυάλινες χάντρες είναι συνήθως καλύτερες από τις πλαστικές, καθώς διατηρούν λιγότερη θερμότητα.

Πηγή:www.youweekly.gr