Χάστε κιλά τρώγοντας σοκολάτα
Αυτό είναι το διατροφικό πλάνο
Η 31χρονη Αυστραλή διατροφολόγος  Λιν Γουάρντ, μοιράστηκε τις πληροφορίες σε ένα βίντεο στο YouTube και είπε ότι η απώλεια βάρους μπορεί να επιτευχθεί όταν διατηρούνται υγιείς, βιώσιμες συνήθειες με την πάροδο του χρόνου. «Όταν δουλεύουμε σκληρά και τελικά χάνουμε βάρος, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να το ξαναπάρουμε, επομένως οι συνήθειές μας πρέπει να είναι βιώσιμες» είπε.
 
 

Στο βίντεό της, μοιράστηκε τα τέσσερα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε, καθώς και τα υγιεινά τρόφιμα που θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα. 
Προσπαθήστε να μείνετε σε έλλειμμα θερμίδων 

Η διατροφολόγος είπε ότι η διατήρηση σε έλλειμμα θερμίδων είναι το κλειδί για την απώλεια λίπους, κάτι που δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει μέτρηση θερμίδων ή την παρακολούθηση και καταγραφή των τροφών που καταναλώνετε, αλλά απλώς απαιτεί κατανάλωση λιγότερου φαγητού από ότι χρειάζεστε μέσα σε μία ημέρα. 

Σύμφωνα με το Healthline, ένα έλλειμμα θερμίδων συμβαίνει όταν ένα άτομο καίει περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνει για να χάσει βάρος ή λίπος. Για παράδειγμα, η Λιν είπε ότι η παραμονή σε έλλειμμα θερμίδων μπορεί να επιτευχθεί απλά με την κατανάλωση λιγότερου συγκεκριμένου τύπου τροφής κάθε μέρα. 
Συνιστά, μάλιστα, να «γεμίζετε» το πιάτο σας με πολλά φυλλώδη πράσινα λαχανικά και σύνθετους υδατάνθρακες αντί για υδατάνθρακες ταχείας απελευθέρωσης που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους. 

Μην αλλάζετε τα πάντα ταυτόχρονα 
Η Λιν είπε, πως όταν θέλουν να χάσουν βάρος, πολλοί άνθρωποι αλλάζουν πάρα πολύ τον τρόπο ζωής τους και μάλιστα πολύ γρήγορα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια κινήτρου μετά από κάποιο διάστημα. Η 31χρονη διατροφολόγος συνιστά να αλλάζετε σταδιακά δίνοντας στον εαυτό σας 6 με 12 μήνες αντί για 6 με 12 εβδομάδες. 

Με την επίτευξη μικρών, βιώσιμων αλλαγών, θα μπορείτε να απολαύστε το ταξίδι προς τους στόχους σας για απώλεια βάρους. «Αν πρέπει να κόψουμε όλα τα αγαπημένα μας φαγητά για να χάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα βάρος, αυτό δεν είναι ευχάριστο, ούτε διασκεδαστικό και είναι σίγουρο ότι θα τα ξαναπάρουμε τα κιλά» είπε η διατροφολόγος. Η βιωσιμότητα είναι το κλειδί.

Καταναλώστε μικρές ποσότητες υγιεινών τροφίμων καθημερινά 

Ενώ είναι απαραίτητο να τρώμε υγιεινά τρόφιμα καθημερινά για την καύση του λίπους, η Λιν είπε ότι πάρα πολλά από τον ίδιο τύπο τροφής, όπως υγιή λίπη ή υδατάνθρακες, μπορούν να αποτρέψουν την απώλεια βάρους.

«Εάν τρώτε υγιεινά και δεν έχετε αποτελέσματα, πιθανότατα έχετε καλύψει τις ανάγκες σας σε θερμίδες» είπε. Α υγιεινά τρόφιμα που είναι πλούσια σε θερμίδες περιλαμβάνουν αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και σπόρους, όπως γκρανόλα και καρύδα, αλλά και ελαιόλαδο. Αν και αυτά είναι καλά, πρέπει να παρακολουθείτε το μέγεθος της μερίδας σας.

Καταναλώστε την συνιστώμενη ποσότητα κάθε ομάδας τροφίμων 

Η διατροφολόγος είπε πως αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι που θέλουν να χάσουν βάρος είναι να καταναλώνουν την συνιστώμενη ποσότητα κάθε ομάδας τροφίμων. Η ποσότητα της καθημερινής πρωτεϊνης που πρέπει να καταναλώνεται πρέπει να είναι περίπου το μέγεθος της παλάμης σας, ενώ η ποσότητα του υγρού λίπους πρέπει να είναι το μέγεθος του αντίχειρά σας. Ένας ενήλικας, είπε, πρέπει επίσης να καταναλώνει τουλάχιστον 5 μερίδες λαχανικών και δύο μερίδες φρούτων κάθε μέρα. 

Η διατροφολόγος τόνισε πως στο ταξίδι για απώλεια βάρους, τα τρόφιμα που απολαμβάνετε δεν πρέπει να αφαιρούνται εντελώς από την διατροφή σας – όπως η σοκολάτα. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας να τρώει ένα ή δύο κομμάτια από αυτήν αλλά σε μικρή ποσότητα κάθε μέρα.

Ποια είναι όμως τα τρόφιμα που θα σας κάνουν να νιώθετε χορτάτους για περισσότερη ώρα; 

Νιφάδες βρώμης
Φασόλια και φακές
Τυρί cottage
Γιαούρτι και φρούτα 
Μπαστούνια με λαχανικά και χούμους