Που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Πρόκειται για μια άκρως επαναστατική δίαιτα που όπως ισχυρίζεται μπορεί να βελτιώσει σημαντικά θέματα υγείας και να σας προστατέψει από ένα σωρό παθήσεις.

Ο λόγος για τη δίαιτα των 5 ημερών που ισχυρίζεται πως αν μειώνετε τις θερμίδες σας κατά 34-54% για 5 μέρες τον μήνα σύντομα θα δείτε μεγάλη διαφορά στο βάρος σας αλλά και στην υγεία σας.

Οι επιστήμονες εφάρμοσαν τη δίαιτα σε 19 εθελοντές οι οποίοι κατανάλωσαν μόνο 725-1090 θερμίδες την ημέρα για 5 μέρες τον μήνα και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

Μετά από 3 μήνες οι εθελοντές είχαν καλύτερη υγεία, λιγότερο λίπος, χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα, αλλά και μειωμένα επίπεδα της ορμόνης IGF-I που οι επιστήμονες έχουν συνδέσει με τον καρκίνο και τη γήρανση.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως η συγκεκριμένη δίαιτα μιμείται τη διατροφή που κάνουμε σε περιόδους νηστείας και τονίζουν πως αν την υιοθετήσετε θα δείτε μεγάλη βελτίωση σε σημαντικά θέματα υγείας που ίσως αντιμετωπίζετε. Ωστόσο αναφέρουν πως πριν μπείτε στη διαδικασία να την κάνετε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ειδικά αν αντιμετωπίζετε κάποια θέματα υγείας.