Για εσένα που δεν μπορείς να αντισταθείς στα γλυκά

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, αλλα η ζέστη έχει ξεκινήσει και μαζί με αυτή έχουμε ξεκινήσει και την κατανάλωση παγωτού για να δροσιστούμε λιγάκι!

Και αμ αισθανόσουν ενοχές μέχρι πρότινος για κάθε παγωτό που κατανάλωνες μάθε λοιπόν πως τελικά το παγωτό κάνει καλό στην υγεία και ειδικά στην περίπτωση που θες να χάσεις κιλά.

Ο λόγος για την  “Ice Cream Diet”, που ισχυρίζεται ότι τα παγωτά μπορούν και να μας αδυνατίσουν.

Μάλιστα, η συγκεκεριμένη δίαιτα παγωτού κυκλοφορεί σε βιβλίο ήδη από το 2002  από τη διατροφολόγο Holly McCord, που μας ενθαρρύνει να τρώμε μία μερίδα παγωτό καθημερινά.

 

 

Για να είμαστε ακριβείς βέβαια, η McCord συμβουλεύει να τρώμε ένα παγωτό το πολύ 250 θερμίδων, υπό την προϋπόθεση ότι η καθημερινή μας διατροφή δεν ξεπερνά τις 1.500 θερμίδες.

Το παγωτό βοηθά στην απώλεια βάρους, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, μειώνει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου στις γυναίκες και επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και ρίχνει την αρτηριακή πίεση.

Μάλιστα, μια έρευνα του 2016 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν τις μεσήλικες και ηλικιωμένες γυναίκες να διατηρούν το φυσιολογικό τους βάρος, ενώ παλαιότερα έρευνα του 2005 είχε αποδείξει ότι το παγωτό μας κάνει χαρούμενους, ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες ζώνες του εγκεφάλου.

Μια μπάλα παγωτό την ημέρα κάνει καλό!Oπότε τρώγε άφοβα!