Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi στο Ιράν το κύμινο μπορεί να συντελέσει στην καύση λίπος και να μειώσει φυσικά τα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης στο αίμα.
Οι ειδικοί έλαβαν δείγμα 88 υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών που προσπαθούσαν να χάσουν βάρους.
Πρωτίστως τις χώρισαν σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα ζήτησαν να αφαιρέσει 500 θερμίδες από τη διατροφή τους. Την ίδια ώρα, στη δεύτερη ομάδα είπαν, εκτός από αυτό, να καταναλώνουν και 3γρ. κύμινο μέσα σε 140γρ γιαούρτι καθημερινά.
Μετά από 3 μήνες, διαπιστώθηκε πως οι γυναίκες που κατανάλωναν κύμινο έχασαν 3 φορές περισσότερο λίπος.
Ακόμα, τα μέλη της δεύτερης ομάδας μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες της πρώτης ομάδας κατά μόλις 5 μονάδες.
Ανάλογα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν και στην «κακή» χοληστερόλη (LDL), η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της δεύτερης ομάδας, έναντι μόλις 0,5 μονάδες στα μέλη της πρώτης ομάδας.