Αυτοί είναι οι τρόποι!

Το θέμα είναι να δεις το κομμάτι της διατροφής σου σαν ένα «παιχνίδι» και μια «γιορτή» γεύσεων όπου θα αρχίσεις να απολαμβάνεις κάθετί που τρως.

το ανοσοποιητικό μας για να διατηρηθεόι σε υψηλά επίπεδα χρείζεαι μι ακατανάλωση από τροφές πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Με απλά λόγοα χρειάζονατι θερμίδες!

Αν προέρχονται από τροφές που μας ωφελούν πραγματικά, τότε έχουμε κάνει τη σωστή διατροφική επιλογή.

 

 

Τι είναι όμως αυτό που μας παχαίνει και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Ενας μεγάλος «ένοχος» είναι τα κορεσμένα λιπαρά που πιθανότατα έχουν θέση στο διατροφολόγιο πολλών από εσάς. Υπάρχει τρόπος να τα περιορίσουμε.

Υπάρχει τρόπος να ελαφρύνουμε κάθε μας γεύμα χωρίς να στερηθούμε την πλούσια γεύση.

Απλά πετάξτε αρχικά από το ψυγείο τις κρέμες γάλακτος και το βούτυρο και ρίξτε μια ματιά στις ιδέες που ακολουθούν και εφαρμόστε για το τέλειο αποτέλεσμα!

 

 

1) Ακόμα να σταματήσετε το τηγάνισμα;

Αν οι πατάτες, το κρέας και τα λαχανικά κολυμπούν σε καυτό λάδι πριν τα καταναλώσετε, τότε μην αναρωτιέστε γιατί γίνονται «βόμβες-θερμίδων». Αντί για τηγάνισμα προτιμήστε πχ. ψήσιμο στο γκριλ για «ξεροψημένο» και τραγανό αποτέλεσμα. Mην χρησιμοποιείτε έξτρα λάδι ή βούτυρο.

2) Eπενδύστε στα μπαχαρικά και τα μυρωδικά

 Αν πιστεύετε ότι το βούτυρο και το αλάτι είναι ο σίγουρος τρόπος να δώσετε έξτρα γεύση στο πιάτο σας, κάνετε λάθος. Πειραματιστείτε με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και θα δείτε ότι το φαγητό σας θα γίνει πιο ελαφρύ και πλουσιότερο σε άρωμα.

3) Οχι στην κρέμα γάλακτος

 Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι που μπορούν να χαρίσουν κρεμώδη υφή στο πιάτο σας, χωρίς να σας επιβαρύνουν.

Αν θέλετε να κάνετε πχ. Μια σούπα ή μια σάλτσα πιο κρεμώδεις επιλέξτε να προσθέσετε γάλα, γιαούρτι ή ακόμα και μια λιωμένη πατάτα.

4) Βούτυρο-λευκή ζάχαρη στα γλυκά ας πάνε στην άκρη

Δεν υπάρχει λόγος να έχουν θέση στην παρασκευή των γλύκων σας. Mπορείτε να δώσετε έξτρα γλυκιά γεύση στα γλυκά σας, προσθέτοντας λιωμένα φρούτα και κανέλα αντί για ζάχαρη.

5) Οχι στη σφολιάτα και στα ζυμάρια

 Αν θέλετε να φτιάξετε κάποια πίτα, δοκιμάστε να φτιάξετε μια βάση με αλεύρι ολικής άλεσης και ελάχιστο λάδι και να τοποθετήσετε την γέμιση… χωρίς να την σκεπάσετε. Αμέσως θα γλιτώσετε πολλές έξτρα θερμίδες.

6) Ναι στις σπιτικές σωςΟχι στη μαγιονέζα και στα παχυντικά dressings, ναι στο λαδολέμονο, το βαλσάμικο ξύδι και στο γιαούρτι με λίγη μουστάρδα και μυρωδικά!