Η θερμοκρασία ανέβηκε και τα βαριά φαγητά έδωσαν τη σκυτάλη στις δροσερές σαλάτες και φυσικά στα φρούτα του καλοκαιριού. Πεπόνι, καρπούζι, σταφύλια, ροδάκινα και τόσα άλλα βρίσκονται στο τραπέζι μας σχεδόν καθημερινά! Πώς μπορούμε να τα διατηρήσουμε φρέσκα για περισσότερο;
Καρπούζι
Αν το βάλετε στο ψυγείο άκοπο μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και μισό μήνα. Ωστόσο, αν το κόψετε και θέλετε να το διατηρήσετε η μεμβράνη τροφίμων είναι απαραίτητη, για να το βοηθήσει να διατηρηθεί μέχρι και 3 μέρες. Τοποθετήστε το σε μπολ και κείστε το καλά με τη μεμβράνη.
Πεπόνι
Ισχύει το ίδιο με το καρπούζι αν δε θέλετε να το καταναλώσετε άμεσα τοποθετήστε το στο ψυγείο. Σε χαμηλή θερμοκρασία μπορεί μα διατηρηθεί μέχρι και 10 μέρες.
Βέβαια και για το καρπούζι και για το πεπόνι ισχύει το ίδιο όταν είναι άγουρα μην τα βάζετε στο ψυγείο άκοπά και όταν πλέον τα βάλετε και θέλετε να τα καταναλώσετε αφήστε λίγη ώρα έξω από το ψυγείο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Κεράσια
Ο σωστός τρόπος συντήρησής τους είναι να τα τοποθετήσετε στη συντήρηση του ψυγείου χωρίς να αφαιρέστε τα κοτσάνια τους.
Σταφύλια
Διατηρούνται στο ψυγείο για λίγες ημέρες σε χαμηλές θερμοκρασίες για να μην αφυδατωθούν. Επίσης κατά την αγορά τους, φροντίστε να επιλέγετε τα κλαδιά που είναι φρέσκα και σκληρά, το τσαμπί να έχει κωνικό σχήμα και οι ρώγες να μην είναι μεγάλες αλλά να έχουν ομοιόμορφο χρώμα.
Σύκα
Τα σύκα είναι μικροί θησαυροί για τη διατροφή μας, πλούσια σε κάλιο και πολλή καλή πηγή φυτικών ινών. Είναι αρκετά ευαίσθητα φρούτα, γι’ αυτό καλό είναι να καταναλώνονται άμεσα μετά την αγορά τους. Διατηρήστε τα στο ψυγείο για μια- δυο μέρες σε ένα ρηχό σκεύος και καλύψτε τα με χαρτί κουζίνας, ώστε να μην αφυδατωθούν.
Νεκταρίνια & Ροδάκινα
Αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου και καλό είναι να μην τα βάζουμε στο ψυγείο πριν ωριμάσουν, γιατί η ψύξη τα κάνει άνοστα. Ωστόσο, αν τα βάλετε στο ψυγείο, φάτε τα μέσα σε λίγες ημέρες αλλιώς θα αρχίσουν να χάνουν τη γεύση τους.
Δείτε επίσης!