Ιδανικά για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Υπάρχουν συγκεκριμένα ροφήματα τα οποία και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου!

Κι αν καταναλώσεις κάποιο από αυτά με το που ξυπνήσεις τα επίπεδα απόδοσης και ενέργειας θα σε εντυπωσιάσουν.

 

Χυμός ρόδι

 

 

Βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη και ένα ποτήρι με το που ξυπνήσεις καθαρίζει το μυαλό και ο εγκέφαλος δουλεύει πιο αποτελεσματικά.

Είναι ένα εποχικό φρούτο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πολλά οφέλη, που δεν συναντάς εύκολα.

Δείτε επίσης: Ρόδι: Απογειώνει την λίμπιντο

 

Τσάι

 

 

Και όχι όποιο και όποιο. Υπάρχει το EGCG ή επιγαλλοκατεχίνη που υπάρχει κυρίως στο πράσινο τσάι, έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνει την παραγωγή εγκεφαλικών κυττάρων που οξύνουν τη μνήμη. Από την άλλη, ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι την ημέρα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα αντίδρασης του εγκεφάλου σε κάθε ερέθισμα.

Δείτε επίσης: Πιες πράσινο τσάι και κάψε το λίπος!

 

Ζεστή σοκολάτα

 

 

Ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού και παθήσεων που επηρεάζουν τη γνωστική λειτουργία. Η μαύρη σοκολάτα βέβαια είναι προτιμότερη, καθώς έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, που συμβάλλει κα ιστη μείωση της αρηριακής πίεσης.

Δείτε επίσης: Ζεστή γαλλική σοκολάτα

 

Νερό με κανέλα και κουρκουμά

 

 

Η κανέλα περιέχει προανθοκυανιδίνες και κιναμωμική αλδεΰδη οι οποίες μειώνουν κάποιες πρωτεΐνες, που προκαλούν πλάκες στον εγκέφαλο και που θεωρείται  η γενεσιουργός αιτία της άνοιας. Ο κουρκουμάς έχει επίσης διαπιστωθεί ερευνητικά ότι αποτρέπει την εμφάνιση άνοιας, χάρη στην κουρκουμίνη.