Αν βαριέσαι το γυμναστήριο....πήγαινε στο πάρκο!

Είσαι και εσύ απο αυτούς τους τύπους που λένε συνέχεια οτι θέλουν να ξεκινήσουν γυμναστική αλλά δεν ξεκινάνε ποτέ γιατί βαριούνται το γυμναστήριο; Ντρέπεσε οτι θα σε κοιτάνε όλοι όσο κάνεις τις ασκήσεις σου στα όργανα γυμναστικης; Μη μου ανησυχείς καθόλου γιατί η φύση είναι εδώ για να σου δώσει ενα χέρι βοήθειας! Ναι ναι καλά διάβασες......άσε το γυμναστήριο που τόσο βαριέσαι στην άκρη και βγες στα πάρκα και τους αγρούς. 

Και πίστεψε με δεν θα φτιάξεις μόνο κορμί αλλά θα ευνοηθείς γενικότερα, καθώς η γυμναστική στην φύση έχει πολλά να σου προσφέρει.

 

gym

 

Περισσότερη γυμναστική

Μπορεί να μη το πιστεύεις αλλά όταν γυμνάζεσαι σε εναν εξωτερικό χώρο κάνεις περισσότερες ασκήσεις και έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Ο λόγος; Σύμφωνα με τους ειδικούς το γεγονός ότι ξεφεύγεις απο τις δεδομένες ασκήσεις του γυμναστηρίου διπλασιάζει τον χρόνο άσκησης χωρίς να το καταλάβεις. Λίγο η αλλαγή περιβάλλοντος, λίγο ο καθαρός αέρας θα συνεισφέρουν πολύ περισσότερο στην άσκηση σου. Και έχω να σου πω και κάτι πιο σημαντικό που θα σου αρέσει πολύ! Ο θερμότερος καιρός του καλοκαιριού βοηθά το σώμα να κάψει 5 με 7 % περισσότερες θερμίδες απο οτι θα έκαιγε μέσα στο γυμναστήριο!

 

Δεν χαλάς χρήματα

Μπορεί τα γυμναστήρια να κάνουν δελεαστικές συνδρομιτικές προσφορές αλλά γιατί να δώσεις ακόμα και αυτά τα χρήματα όταν μπορείς να γυμναστείς χωρίς να δώσεις καθόλου; Η γυμναστική στην φύση δεν θα σου κοστίσει ούτε ενα ευρώ και θα σε κάνει να αποταμιεύσεις τα χρήματα σου για μια άλλη δραστηριότητα.

 

Ανεβάζει την διαθεση σου

Ο ήλιος ως γνωστόν δίνει στον οργανισμό μας την πολύτιμη βιταμίνη D, η οποία εκτός απο το γεγονός οτι βοηθάει στην καταπολέμιση της οστεοπόρωσης δίνει ενέργεια στον οργανισμό και ανεβάζει την διάθεση. Αυξάνει τα επίπεδα της ενεργητικότητας με αποτέλεσμα να νιώθουμε πιο αναζωογονημένοι. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες όσοι γυμνάζονται σε εξωτερικούς χώρους έχουν περισσότερη όρεξη να επανάλάβουν την γυμναστική σε σύγκριση με εκείνουν που γυμνάζονται μέσα σε ενα γυμναστήριο.

 

Γίνεσαι πιο έξυπνος

Κι όμως σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει η φύση αυξάνει την ευημερία, ενισχύει την ανοσοποιητική δράση του οργανισμού και βοηθά τον άνθρωπο να επικεντρώνεται καλύτερα και να σκεφτεται πιο καθαρά.