Μάθε που βρίσκεται!

Ναι όντως πρέπει να τρως ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μικρές ποσότητες για να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός, αλλά αν δεν πεινάς, δεν πρέπει να φας επειδή έτσι λέει η διατροφή σου.

Βέβαια, για να αδυνατίσεις δεν πρέπει ούτε να νιώθεις διαρκώς πεινασμένη.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση

Η Cynthia Sass, γνωστή διατροφολόγος είπε σχετικά:  «Θα πρέπει να νιώθουμε λίγο έως μέτρια πεινασμένοι τρεις με τέσσερις φορές τη μέρα, δηλαδή στις ώρες των γευμάτων μας. Ένα υγιές και ισορροπημένο γεύμα θα πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι αλλά και γεμάτοι ενέργεια για τις επόμενες τρεις με πέντε ώρες. Περίπου τότε, η πείνα θα αρχίσει να επιστρέφει και αυτό είναι το σημάδι ότι πρέπει να ξαναδώσουμε καύσιμα στον οργανισμό μας».

Αποκάλυψε λοιπόν τη χρυσή τομή. Καλό είναι να τρως κάθε 3-5 ώρες, όταν νιώθεις  μια μικρή πείνα.

Εννοείται πως προτιμάμαι υγιεινά φαγητά σε μέτριες ποσότητες που δεν θα σε κάνουν να πεις ''ουφ έσκασα''. Δεν πρέπει να μένεις χωρίς φαγητό για πάνω από 5 ώρες, γιατί μετά θα φας πολύ περισσότερο και θα πάρεις τσάμπα θερμίδες. Τουλάχιστον 1200 θερμόδες ημερισίως είναι απαραίτητες, για αυτό ξεκίνα με ένα καλό και θρεπτικό πρωινό , γιατί κατά τον ύπνο έχεις ήδη περάσει πολλές ώρες χωρίς να έχεις φάει κάτι.