Περιέχει προβιοτικά και είναι ωφέλιμο για την υγεία.

Καλό θα ήταν να μη στερούνται οι γυναίκες το ελληνικό γιαούρτι σε καθημερινή βάση καθώς η κατανάλωσή του έχει πολλά οφέλη για την υγεία εν γένει.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι διατηρεί σε εξαιρετική κατάσταση την υγεία του κόλπο, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων χάρη στα προβιοτικά που διαθέτει.

Και πέρα από αυτό διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα το Ph του γυναικείου κόλπου.

«Το φαγητό επηρεάζει κάθε ζωτικό όργανο στο σώμα μας και όταν τρεφόμαστε σωστά, βοηθάμε στο να έχουμε ισορροπημένα επίπεδα pH στην "ευαίσθητη περιοχή" αφυπνίζοντας παράλληλα την σεξουαλική μας ζωή», επισημαίνει η Αυστραλή διατροφολόγος Λίντα Κοέν.

Γιατί θεωρείται σημαντική η διατήρηση των επιπέδων ph στο γυναικείο σώμα;

Η κατανάλωση των σωστών τροφίμων μπορεί να κρατήσει τον κόλπο λιπαρό ενισχύοντας τη λίμπιντο και κατά συνέπεια την ερωτική διάθεση».

Σε ότι αφορά τις γυναίκες που έχουν δυσμηνόρροια, η Αυστραλή διατροφολόγος προτείνει την κατανάλωση σολομού,ο οποίος έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ωμέγα - 3 που απαλύνουν τον πόνο της εμμηνόρροιας.

Από την πλευρά του ,το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή της ουροδόχου κύστης, όπως αναφέρει η Λίντι Κοέν.