Το λένε οι επιστήμονες!

Είσαι αρκετά σημαντική για την επιχείρηση στην οποία δουλεύεις, έχεις αρκετά χρόνια εμπειρίας και το επόμενο βήμα αναγνώρισης είναι η προαγωγή! Και ενώ προσπαθείς αυξάνοντας τις γνώσεις, θυσιάζεις τον χρόνο σου για υπερωρίες, φροντίζεις να είσαι πάντα κομψή, ευγενής, ανεκτική, τυπική κάπου κάνεις λάθος!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Oregon State υποστηρίζουν πως η προαγωγή είναι ένα θέμα πολύ προσωπικό και σχετίζεται με τον οργασμό.

Στην έρευνα εξετάσθηκαν 159 παντρεμένοι εργαζόμενοι σε διάστημα δύο εβδομάδων. Από αυτήν προέκυψε, ότι όσοι είχαν ερωτική επαφή, είχαν καλύτερη διάθεση και καλύτερες επιδόσεις στο χώρο εργασίας την επόμενη ημέρα.

Αυτές οι επιπτώσεις παρατηρήθηκαν τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άντρες και είχαν διάρκεια ενός 24ώρου, ενώ όσοι έρχονταν σε οργασμό τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, ήταν πιθανότερο να εργαστούν πιο σκληρά και να έρθουν πιο κοντά στην πολυπόθητη προαγωγή. Φαίνεται επίσης, ότι αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να διατηρούν μια πιο υγιή ισορροπία μεταξύ καριέρας και προσωπικής ζωής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κιθ Λιβάιτ, του Πανεπιστημίου Oregon State, «η σεξουαλική πράξη ωθεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης και οξυτοκίνης, ουσίες που κάνουν την εμπειρία αυτομάτως «συναισθηματικό ασανσέρ», με τα οφέλη του να γίνονται εμφανή και την επόμενη ημέρα».

«Το αποτέλεσμα της ανεβασμένης διάθεσης το πρωί; Περισσότερη όρεξη για δουλειά και ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του ωραρίου».

Ο καθηγητής σημειώνει ότι «το σεξ έχει κοινωνικά, συναισθηματικά αλλά και ψυχολογικά οφέλη και αυτό δεν πρέπει να παραγνωρίζεται. Αντίθετα, είναι όπως λέει σημαντικό να το βάζει κανείς σε προτεραιότητα».

«Η συνειδητή προσπάθεια να διατηρήσει κανείς υγιή τη σεξουαλική του ζωή θα έπρεπε να θεωρείται θέμα ζωτικής σημασίας και κατά συνέπεια, δυνητικό πλεονέκτημα για την καριέρα του».

 

Δείτε επίσης!

Τι να κάνεις αν ο σύντροφός σου λέει ψέματα

5 συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν μια σχέση