Όλα όσα πρέπει να κάνεις πριν γίνεις 30!
Κι όμως προλαβαίνεις να κάνεις πολλά!

Είσαι γύρω στα 25 με 27 και βλέπεις πως τα 30 δεν αργούν να έρθουν...

Καταρχάς, δεν πρέπει να τρομάζεις γιατί έρχονται πολύ ωραία χρόνια και κατά δεύτερον πρέπει να αναλογιστείς αν έχεις κάνει έστω κάποια από όσα έπρεπε κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας. Πρέπει να μπεις στα 30 «γεμάτη» από εμπειρίες. Για δες τι σου προτείνουμε και μην ξεχάσεις να βάλεις τσεκ σε αυτά που έχεις ήδη κάνει και για όσα σκοπεύεις να εντάξεις στο πρόγραμμα!

Ξεπέρασε κάποια φοβία σου!

Σκέψου τι φοβάσαι και βρες τον καταλληλότερο τρόπο για να εξοικειωθείς με αυτό. Δεν μπορείς τα ύψη; Βρες κάποιον που είναι πολύ άνετος στο θέμα αυτό και προσπάθησε μαζί του (με αργά και σταθερά βήματα) να το ξεπεράσεις με διάφορους τρόπους.

Ταξίδεψε κάπου μόνη σου!

Μπορεί στη σκέψη και μόνο να διστάζεις, αλλά δεν μπορείς να διανοηθείς πόσο ωραία θα περάσεις. Θα βρεις τις ισορροπίες σου, θα γνωρίσεις νέο κόσμο και θα γυρίσεις ανανεωμένη κι έχοντας σκεφτεί πολλά πράγματα για το μέλλον σου.

Διακοπές «κοριτσοπαρέα»!

Διακοπές με τις φίλες σημαίνει ξενύχτι, αλκοόλ, τρέλες και απίστευτες στιγμές που θα θυμάστε μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Γνώρισε πιο «βαθιά» την οικογένειά σου!

Μήπως ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τις ρίζες σου; Κάπου σε αυτή τη γη υπάρχουν ξαδέρφια και θείοι που τόσα χρόνια δε γνωρίζεις ούτε το όνομά τους. Αφιέρωσε χρόνο να μάθεις το σόι σου.

Στήριξε μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση

Τώρα πια που γνωρίζεις την κοινωνία κάπως καλύτερα, σκέψου τι σε ευαισθητοποιεί περισσότερο και στήριξέ το όσο μπορείς. Βοήθεια δε σημαίνει μόνο χρηματική αλλά και σωματική ή συναισθηματική.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στα παιδιά

Βλέπεις πολλά παιδιά τριγύρω σου και δε φαντάζεσαι πόσο αναζωογονητική είναι η παρέα μαζί τους. Τα παιδιά δίνουν ζωή κι αυτό είναι αλήθεια! Μπορεί η ενέργεια να χτυπήσει κόκκινο(και να σκεφτείς πως δε θες να γίνεις πολύ γρήγορα μαμά), αλλά να ξέρεις πως μέσα από τα παιχνίδια και τις απορίες τους θα πάρεις μερικά «μαθήματα» ζωής.

Να ερωτευτείς βαθειά!

Οι έρωτες μεταξύ των 20 και των 30 είναι οι πιο ωραίοι και οι πιο δυνατοί. Μπορεί να βρεις τον άντρα της ζωής σου, μπορεί ακόμα να βιώσεις και μικρούς «θανάτους» μέσα από τους χωρισμούς σου αλλά και από τα δύο θα γεμίσεις τη ζωή σου με πολλές εικόνες.

Μάθε μία νέα γλώσσα

Μπορεί στο σχολείο να έμαθες αγγλικά και γαλλικά, αλλά ήρθε η ώρα να καθίσεις  ξανά στα θρανία. Διάλεξε μία πιο ιδιαίτερη ξένη γλώσσα (δες κινέζικα ή αραβικά) και γνώρισε μέσα από αυτή ένα νέο «κόσμο».

Ζήσε «αποτυχίες»

 Όσο πιο νέα είσαι τόσο πιο γρήγορα ξεπερνάς μία αποτυχία. Άσε που μέσα από τις ατυχίες σου θα πάρεις πολλά μαθήματα και θα ξέρεις πια πως θα κινηθείς στο μέλλον.