Για ποιο λόγο συμβαίνει;

Σύμφωνα με μελέτες τα περισσότερα παιδιά γεννιούνται το μήνα Σεπτέμβριο.

Το θέμα είναι γιατί αυτός ο μήνας ευνοεί τις συλλήψεις!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για έναν συνδυασμό πολλών παραγόντων.

Από τη μία βελτιώνεται η ποιότητα του σπέρματος και η δεκτικότητα των ωαρίων ενώ από την άλλη αυξάνεται η σεξουαλική δραστηριότητα κατά τους χειμερινούς μήνες. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ποιότητα του σπέρματος μειώνεται κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, ενώ όσο μεγαλώνει η μέρα επηρεάζεται η λειτουργία των ωοθηκών, η ποιότητα των ωαρίων και η δεκτικότητα της μήτρας. 

Η πτώτη της θερμοκρασίας έχει αποδειχτεί ότι ενισχύει τη σεξουαλική επιθυμία, πράγμα που, κατ' επέκταση, αυξάνει και τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης. 

«Ωστόσο και η εορταστική ατμόσφαιρα θεωρείται ως πιθανή εξήγηση για την αυξημένη κινητικότητα που υπάρχει το Δεκέμβριο στις συλλήψεις», αναφέρει η έρευνα. 

Αν και άρθρο της Daily Beast αναφέρει ότι την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα πωλούνται 2 φορές περισσότερα προφυλακτικά την εβδομάδα

Την εικοσαετία 1994-2014, στην Αμερική, η ημέρα με τις περισσότερες γεννήσεις μωρών ήταν η 9η Σεπτεμβρίου ενώ δεύτερη σε σειρά ήταν η 19η Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν μεταξύ 17 και 27 Δεκεμβρίου.