Δεν είσαι ο μόνος τελικά

Νιώθεις ότι δεν μπορείς να συγκεντρωθείς και η όρεξη για δουλειά είναι μειωμένη έως απειροελάχιστη...

Το χειρότερο όλων είναι ότι χρειάζεται διπλάσιος χρόνος για να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά και το αίσθημα ότι υπολειτουργείς σε κάνει να αισθάνεσαι άθλια.

Η σημερινη Δευτέρα είναι ένας εφιάλτης.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

 

 

Καταρχάς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα, στο μυαλό μας σκεφτόμαστε το ωραίο Σαββατοκύριακο που περάσαμε και αυτό που περιμένουμε πως και πως είναι να πάρουμε την άδειά μας για τις γιορτές.

Σύμφωνα με την εταιρία Peakon το 57%των εργαζομένων παγκοσμίως θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην δουλέψουν.

 

 

Συγκεκριμένα, σχετικά με την μελέτη δύο στους πέντε εργαζόμενους μπορεί να είναι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή και να κοιτούν πως θα περάσουν τις γιορτές ή να χαζομερούν στο διαδίκτυο.

Κάποιοι θα προτιμήσουν να περάσουν την ώρα τους ψωνίζοντας στο διαδίκτυο, ενώ το ένα τρίτο θα σχεδιάσει το πρόγραμμα των Χριστουγέννων.

 

 

Στην έρευνα αναφέρεται επίσης πως μπορεί να υπάρξουν και αυτοί οι εργαζόμενοι που θα φύγουν πιο νωρίς από την δουλειά τους από το συνηθισμένο, ενώ ένας στους δέκα θα κάνει μεγαλύτερο διάλειμμα.

Τέλος υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό, το οποίο θα αρνηθεί να δουλέψει, λέγοντας πως δεν θα πάει στο γραφείο λόγω ίωσης.

«Αναγνωρίστε ότι αυτή η βουτιά είναι αναπόφευκτη και σχεδιάστε πράγματα γύρω από αυτήν. Σκεφτείτε ότι είναι μία καλή στιγμή να ανασυνταχθείτε ως ομάδα, να μιλήσετε σχετικά με την πρόοδο που έχετε σημειώσει κατά τη διάρκεια του έτους και να σχεδιάσετε πώς θα συνεχίσετε την νέα χρονιά»,  ανέφερε ο Νταν Ρότζερ, συνιδρυτής της εταιρίας Peakon.