4 συνήθειες που μας ρίχνουν την ψυχολογία
Μπορούμε να τις αποφύγουμε;

Η διάθεση κάθε ανθρώπου μεταβάλλεται ανάλογα μς την προσωπικότητα, τις εμπειρίες και γενικά όλα όσα διαδραματίζονται μες τη μέρα του.

Υπάρχουν διάφορα πράγματα, τα οποία μπορούν να μας "ρίξουν" τη διάθεση. Και μάλιστα αυτά μπορούν να συμβαίνουν και σε καθημερινή βάση.

1. Η ακατάπαυστη χρήση του instagram

Οι άνθρωποι προσπαθούν να φωτογραφίσουν τα πάντα. Μη τυχόν και τους ξεφύγει η κατάσταση και η στιγμή που βιώνουν. Επί της ουσίας όμως δεν βιώνουν την ίδια τη στιγμή στην πραγματικότητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχουν αναμνήσεις από τις εμπειρίες τους. 

2.  Η έλλειψη γυμναστικής

Το να μην ακούμαστε και να καθόμαστε μας κάνει μόνο κακό. Όταν κάνουμε γυμναστική νιώθουμε ευεξία, ευτυχία και χαρά άνευ προηγουμένου.

Αυτό συμβαίνει επείδή κατά τη διάρκεια της άσκησης εκκρίνονται οι ενδορφίνες κι αυτό παίζει σημαντικό ρόλο όπως είναι φυσικό στην ψυχική μας υγεία.

3. Η έλλειψη ύπνου

Από τα πιο σημαντικά πράγματα, καθώς ο ύπνος είναι απαραίτητος για την ψυχική και σωματική μας υγεία. Το σώμα χρειάζεται να ξεκουραστεί για να μπορεί να αποδώσει και να κάνει πράγματα. Ένα ξεκούραστο μυαλό αντιδρά πιο ορθά στα περισσότερα ερεθίσματα και σίγουρα ενισχύει την καλή ψυχλογία. Εαν όμως ο ύπνος δεν είναι επαρκής ή δεν έχουμε κοιμηθεί καθόλου, τότε υπάρχει εκνευρισμός και μας φταίνε τα πάντα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είμαστε πιο επιρρεπείς σε τσακωμούς, εντάσεις, καυγάδες.

4. Το περπάτημα με σκυμμένο κεφάλι

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει τα άτοπμα που περπατούν με το κεφάλι κάτω και τους ώμους ριγμένους μπροστά έχουν τη χειρότερη διάθεση και ψυχολογία, σε σχέση με αυτούς που έχουν πιο ζωηρό βηματισμό. Τo περπάτημα και ο τρόπος που στεκόμαστε υποδηλώνει τόσο τη συναισθηματική μας κατάσταση αλλά μαρτυρά και την πίστη που έχουμε στον εαυτό μας. Συνεπώς, σηκώστε το κεφάλι ψηλά και ισιώστε την πλάτη σας. Θα νιώσετε αμέσως πιο δυνατοί και σίγουροι για τον εαυτό σας.