Δεν θα το πιστεύεις!

Όλοι όσοι έχουν βιώσει τον απόλυτο έρωτα στο πετσί τους μπορούν πράγματι να καταλάβουν ότι είναι μακράν το καλύτερο συναίσθημα, συνδυαστικά με την αγάπη.

Πόσο όμορφο είναι να βιώνει κανείς ένα ξαφνικό κύμα ευτυχίας και άνεσης στην αγκαλιά κάποιου, να αισθάνεται το απόλυτο καρδιοχτύπι, αλλά να έχει και την αγωνία να δεί το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει και που τον κάνει χαρούμενο κάθε φορά!

Όταν μάλιστα συνειδητοποιεί πως είναι αυτός που αγαπάει πραγματικά, τότε σίγουρα θα αισθάνεται ο πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος στη γη.

Ο Oscar Wilde είχε πει στο παρελθόν: "Κρατήστε αγάπη στην καρδιά σας. Μια ζωή χωρίς αυτή είναι σαν ένα ατελείωτο κήπο με νεκρά λουλούδια. "

Ενώ η αγάπη είναι μια τρομερή αίσθηση, ξέρατε ότι είναι και θεραπευτική;

Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν αισθάνεστε να σας πλυμμηρίζει αγάπη, υπάρχει μια αίσθηση ηρεμάις και αφήνετε στο περιθώριο τα όποια προβλήματα..

Οι επιστήμονες προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν τα μεγάλα οφέλη για την υγεία που έρχονται από μια σχέση αγάπης.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις τους!

1. Η αγάπη δρα ως παυσίπονο

Αν έχετε χάλια ψυχολογία πρέπει να αγκαλιάσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο. Μια ζεστή και αγάπη αγκαλιά μειώνει την ποσότητα κορτιζόλης στο σώμα σας. Μια καλή αγκαλιά βοηθά στη μετάδοση συναισθηματικών μηνυμάτων στον εγκέφαλο, που με τη σειρά του βοηθά το σώμα να απελευθερώσει την ένταση. Επιπλέον, όταν αγκαλιάζετε κάποιον ή όταν παίρνετε μια αγκαλιά, απελευθερώνεται μια άλλη ορμόνη που ονομάζεται «οξυτοκίνη». Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ωκυτοκίνη βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και, σε κάποιο βαθμό, περιορίζει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, γεγονός που κάνει κάποιον να ξεχάσει τον πόνο. Η έρευνα έχει επίσης διαπιστώσει ότι η ωκυτοκίνη επιταχύνει την επούλωση τραυμάτων. 

2. Κρατά την καρδιά υγιή

Είναι η μαγεία της ωκυτοκίνης στο παιχνίδι που οδηγεί σε μείωση του στρες, μείωση της αρτηριακής πίεσης, μείωση του άγχους, βελτίωση της αυτοεκτίμησης και ανακούφιση της κατάθλιψης. Το να είσαι σε μια ήρεμη και χαρούμενη κατάσταση είναι το καλύτερο που μπορεί κανείς να κάνει για την καρδιά του.

3. Είναι το αντίδοτο σε ασθένειες

Η αγάπη έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει εξαφάνιση του καρκίνου, να μειωθούν τα μεγέθη των όγκων και ακόμη και ο χρόνιος πόνος να εξαφανιστούν. Η πραγματική αγάπη μας κάνει να νιώθουμε ότι θελκτικοί, ασφαλείς και προσπαθούμε να φέρνουμε το καλύτερο στον εαυτό μας. Όταν το συναίσθημα είναι έντονο, όχι μόνο γρίπη δε σε πιάνει, αλλά θεραπεύται πριν καν πάρει διαστάσεις.

4. Απομακρύνει την αϋπνία

Όταν κοιμάσαι στην αγκαλιά του αγαπημένου σε πλυμμηρίζει ασφάλεια και σιγουριά. Χαλαρώνεις αμέσως και αισθάνεσαι μια ανεξήγητη δόση ευτυχίας. Κι όταν απολαμβάνετε τον ύπνο η διάθεση απογειώνεται και η ερωτική επιθυμία εντείνεται.