Μια εθελοντική πρωτοβουλία κατά του ηλεκτρονικού εθισμού

Το διαδίκτυο αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο στα χέρια των παιδιών, ωστόσο οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι αξιοσημείωτοι.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει στα περισσότερα σπίτια Internet και για αρκετούς θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται αλλόγιστη χρήση ή να μην έχουμε κατά νου τους κινδύνους κι ενδεχομένως τις απειλές που ελλοχεύουν.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η Διάδραση, μια εθελοντική πρωτοβουλία από μια ομάδα νέων ανθρώπων που, μέσω συντονισμένων δράσεων και ενεργειών, βοηθούν στην καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εθισμού.

 

Διάδραση

 

Σκοπός της διάδρασης είναι η σωστή πρόληψη-ενημέρωση σε παιδιά και εφήβους σχετικά με τους κινδύνους που παραμονεύουν στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου. Είναι πολύ σημαντική η σωστή θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά που ήδη παρουσιάζουν συμπτώματα εθισμού, καθώς και η συμβουλευτική υποστήριξη της οικογένειας.

Τέλος, σκοπός μας είναι να αποτελέσουμε ένα έγκυρο δίκτυο ενημέρωσης προς τους κοινωνικούς φορείς της χώρας με δράσεις και ημερίδες, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη η συνεχής ενημέρωση των γονέων και των καθηγητών σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Ο φορέας αποτελεί νομικό πρόσωπο και αναπτύσσει κοινωνικές-εθελοντικές δραστηριότητες με σκοπό την παροχή οικονομικής, υλικής, πνευματικής και ηθικής μέριμνας και φροντίδας για βρέφη, παιδιά, εφήβους και νέους που είτε αναξιοπαθούν, είτε είναι αντιμέτωποι με μια χρόνια ή σοβαρή ή απειλητική για τη ζωή αρρώστια ή άλλες νοητικές ή κινητικές ασθένειες.

Η «Διάδραση» δε λαμβάνει κρατικές ή ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. Στηρίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς πόρους οι οποίοι προκύπτουν από τη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και από χορηγίες και δωρεές εταιρειών, ιδρυμάτων και ιδιωτών.

Ο εθελοντισμός είναι κινητήριος μοχλός του φορέα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών και την υλοποίηση των δράσεών του.

Στην εποχή του κορονοϊού η Διάδραση βρίσκεται δίπλα σε κάθε γονέα, σε κάθε παιδί, σε κάθε οικογένεια.

Γι' αυτό τον λόγο έχουν δημιουργήσει την τηλεφωνική γραμμή  υποστήριξης: 2105757050.

Δείτε περισσότερα:

http://www.diadrasi.org

Facebook: diadrasis