Τι μπορείς να κάνεις

Όσο κι αν λατρεύεις τη δουλειά σου σίγουρα κάποια στιγμή μέσα στη μέρα σου θα έχεις ανάγκη να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα να ξεμουδιάσεις, να χαλαρώσεις και να αφήσεις για λίγι τις έγνοιες στην άκρη.

Δες πως μπορείς να αξιοποιήσεις σωστά το break σου:

Απόλαυσε τον καφέ σου

Έχουν αρχίσει να λιώνουν τα παγάκια από τον αγαπημένο σου καφέ ή κάποιο άλλο ρόφημα που έχεις παραγγείλει και σε λίγο δεν θα πίνετε. Άφησε για λίγο τα μάτια σου από τον υπολογιστή και πιες λίγο καφεδάκι. Σίγουρα θα σου δώσει ενέργιεα και 5' διάλειμμα αρκούν για να ξαναπάρεις τα πάνω σου.

Πάρε τηλέφωνο την κολλητή σου ή το αγόρι σου

Είναι το τέλειο διάλειμμα για να ξεχάσεις ή να συζητήσεις κάτι που μπορεί να σε εκνεύρισε ή να σε έκανε να νιώσεις ότι χρειάζεσαι κάτι να σε απομακρύνει λίγο από το αντικείμενο της δουλειάς σου. Άσε που μπορεί απλά να κανονίσεις ένα after office ποτό και αμέσως να αποκτήσει άλλο νόημα η υπόλοιπη βάρδιά σου.

"Επαγγελματικό" meeting

To ραντεβού που βγήκες το Σάββατο, η συνάδελφος που τσακώθηκε με το αγόρι της, ο γάμος της διευθύντριάς σου, η νέα παίκτρια που μπήκε στο Power of Love, ο ανάδρομος Ερμής, η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι και άλλα τόσα θέματα που μπορεί να θες να συζητήσεις με τους συναδέλφους σου, ταιριάζουν ωραιότατα με ένα ομαδικό διάλειμμα (έτσι δε θα μπορεί κανείς να σου πει ότι δε δουλεύεις ή άργησες να επιστρέψεις στο πόστο σου). 

Το στομάχι is calling

Το lunch break είναι κάτι παραπάνω από υποχρεωτικό και ένας βασικός κανόνας που θα πρέπει να θέσεις και να ακολουθείς πάντα είναι να μην τρως μπροστά στον υπολογιστή (ή στο πόστο σου), αλλά και να μην συζητάς για δουλειά την ώρα του φαγητού. Και οι δύο αυτοί άγραφοι νόμοι θα βοηθήσουν το μυαλό σου να ξεφύγει και να ξεχάσει για λίγο ό,τι το απασχολεί τις τελευταίες ώρες.

Bάλε μουσική
Αν βαριέσαι να περπατήσεις και δε θες να μιλήσεις με κάποιον στο τηλέφωνο, αγνάντεψε λίγο και άκου μουσική. Δεν είναι κακό να μην κάνεις τίποτα για μερικά λεπτά. Δώσε στον εαυτό σου τον χώρο και τον χρόνο  που χρειάζεται προκειμένου να χαλαρώσει και να αδειάσει το μυαλό σου απ' όλα όσα το φορτίζουν.